Cos primeiros frios, aparecen estes froitos exquisitos .Pódense comer crudos, asados , cocidos ou en puré.
Hai que elixilas duras ao tacto, coa pel brillante. Non gardaelas en bolsas de plástico e déixaas en lugares frescos e secos. Tamén se poden conxelar, aínda que para iso hai que pelalas antes.
ESTATUA ADICADA A CASTAÑERA (OURENSE)
Case a metade da súa composición son hidratos de carbono..Destaca seu contenido en minerais, como potasio, magnesio, fósforo y ferro. Aportan vitaminas B1, C máis E...
Algúns nenos de sexto trouxéronnos receitas de castañas sabrosísimas que as queremos pór aqui para disfrutalas.
Ahi vai a primeira receita, outro dia máis
CASTAÑAS Á LARANXA.
1/2 kg de castañas
sal
200 g de marmelada de laranxa
2 laranxas de zume
sal
1.- Pela as castañas , retirando só a casca dura. Pásaas a unha cacerola, cúbreas con auga e ponas ao lume. Cando rompa o fervor, baixa a chama. Engade un pouco de sal e deixa quecoza 30 minutos ata que estean ternas.
2.- Retira a cacerola , escurre as castañas e pélaas .Volve poñelas na mesma cazuela e tápaas cun pano, ou en lugar de escurrirlas, déixaas na auga e ve sacándoas de dúas en dúas ´
.
3.- Unha vez peladas, disponnas nun cuenco grande .Lava 1 das laranxas, sécaa e pélaa evitando cortar a parte branca; logo corta a casca en juliana fina. Pona a ferver un pouco de auga, engade a juliana ou escáldala 1 ou 2 minutos.Espreme as dúas pezas de froita e filtra o zume obtido. Bota o zume por encima das castañas e BO PROVEITO! .
Case a metade da súa composición son hidratos de carbono..Destaca o seu contenido en minerais, como potasio, magnesio, fósforo y ferro. Aportan vitaminas B1, C máis E
UNHA RECEITA BEN SABROSA.
ResponderEliminarTOMAMOS NOTA. GRAZAS.
UN SAÚDO DENDE O CEIP DE ANDRADE EN PONTEDEUME.